Zijn Japanse automerken de beste automerken?

 

Afbeeldingsresultaat voor honda

In de autowereld zijn er veel verhalen over “goede” en “slechte” automerken. Met het ene automerk zou je meer pech hebben dan met het andere automerk en de ene auto zou veel langer meegaan dan de andere. Maar wat is nu waarheid? Is het zo dat Japanse automerken echt de beste automerken zijn? En is er zoiets als “het meest betrouwbare automerk”? Bijvoorbeeld het automerk Honda. Je leest het hieronder!

Welk automerk is het beste?

Als mensen op zoek gaan naar een nieuwe auto, stellen zij vaak de vraag welk automerk het beste is. Ze willen immers een auto kopen van het beste automerk ter wereld. Toch is er helaas geen eenduidig antwoord op die vraag. Of een auto goed of slecht is, hangt helemaal af van de verhouding prijs/kwaliteit. Van een auto die zeer goedkoop is, mag je immers minder verwachten dan van een auto waar je ontzettend veel geld voor betaalt. Ook als je naar lijstjes kijkt als “de top 10 betrouwbaarste automerken” zal je snel merken dat deze lijstjes zijn ingevuld met een bepaald verwachtingspatroon van waar een auto aan moet voldoen. Veel luxe, veel extra accessoires en tools… Maar het is de vraag of dat is wat voor jou een auto “goed” maakt.

Aziatische automerken en hun reputatie

En toch is er de reputatie van Aziatische automerken. Er wordt vaak gezegd dat Japanse automerken de beste automerken van de wereld zijn. Ze zouden onverwoestbaar zijn en zouden relatief weinig onderhoud nodig hebben. Is Honda beste Japanse merk? In de jaren ’80 en ’90 was dit ook zo. Toen liepen automerken als Toyota en Honda voor op andere automerken in stabiliteit en kracht. Inmiddels hebben andere automerken hun auto’s zodanig verbeterd, dat er niet meer gezegd kan worden dat Japanse automerken de beste automerken van de wereld zijn.

 

Top 10 automerken

Het is zelfs lastig om een top 10 van beste Japanse automerken te maken. Dit heeft er alles mee te maken dat de definitie van een “goede auto” niet voor iedereen hetzelfde is. Dit betekent dat, bijvoorbeeld, een positieve review over de Nissan Leaf, niet hoeft te betekenen dat deze auto per se voor iedereen de beste auto is. De één vindt beenruimte belangrijk, de ander zoekt een auto met veel extra’s en weer een ander is misschien op zoek naar een auto die zuinig rijdt. Zo zie je maar… doordat we allemaal verschillend zijn, is ook ons beeld van een goede auto verschillend. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *